Barn- och utbildningsförvaltningen, Gislaveds förskoleområde 4

Välkommen till oss i Gislaveds kommun. Här får du möjlighet att göra en insats för våra invånare på olika sätt. Vårt uppdrag handlar om att bygga vårt samhälle och vi välkomnar dig att forma det tillsammans med oss. Vi erbjuder: En modig arbetsgivare - goda utvecklingsmöjligheter - förutsättningar för att du ska må bra.

Beskrivning

Välkommen till Växthusets förskola som består av två avdelningar med barn i åldrarna 1-5 år, Grodden och Plantan. Förskolan har ljusa, fina lokaler och en trevlig utegård. Vi utnyttjar ofta närheten till skog och natur.
Vi lägger stor vikt vid att sätta barnet i fokus och följer barnet så att det får inflytande över sin vardag. Hos oss ska alla barn ha roligt, känna trygghet, leka och lära samt utvecklas utifrån sina egna förutsättningar. Vi lägger grunden för ett livslångt lärande.   I verksamheten använder vi lärplattor som pedagogiskt redskap för undervisning, dokumentation, reflektion och kommunikation. Nu välkomnar vi en förskollärare till vårt härliga gäng!

Arbetsuppgifter

I rollen som förskollärare på Växthusets förskola ska du tillsammans med arbetslaget organisera för att alla barn ges goda förutsättningar att utvecklas och lära i vardagen på förskolan. Struktur och tydlighet är viktiga ingredienser, samt förmågan till att skapa tillitsfulla relationer för att vägleda barnen genom dialog. Målet är att integrera lärandet och barnens utveckling i leken och i de dagliga rutinerna och att verksamheten ska upplevas som meningsfull, utmanande och rolig för alla barn. Det innebär att mål, innehåll och genomförande ska vara väl förankrat i Lpfö 98/10.

Kvalifikationer

Som förskollärare är du en pedagog som utmanar, inspirerar, möjliggör, reflekterar samt är flexibel – en medforskande pedagog. Du strävar för att arbetet sker i enlighet med målen i läroplanen, dokumenterar utvärderar och planerar verksamheten i samarbete med arbetslaget. Att skapa miljöer för möten samt att verka för goda relationer är viktigt på förskolan. Vi söker dig som är engagerad och nyfiken samt med viljan att fortsätta lära och utvecklas i din yrkesroll. Du får gärna vara van att använda IKT samt pedagogisk dokumentation som ett verktyg för lärande och utveckling. Du ska ha ett positivt förhållningssätt till uppdraget, vara tydlig i din kommunikation samt lösningsorienterad. Du ska ha förmågan att skapa meningsfulla inlärningssituationer i vardagen, genom lek, interaktion, dialog, delaktighet och reflektion. Vi upplever att det är viktigt att du har förmågan att bygga förtroendefulla relationer till både barn, medarbetare och föräldrar, samt att du bidrar till ett gott arbetsklimat. Du ska ha förmågan att tillsammans med arbetslaget ansvara för att läroplan och övriga styrdokument förverkligas i vardagen på förskolan.

 
Villkor

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Rekryteringen sker löpande. Anställningen kan eventuellt förlängas.

Anställningsform Visstidsanställning 3-6 månader
Anställningen avslutas 2019-02-11
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2019-08-13
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Gislaved
Län Jönköpings län
Land Sverige
Referensnummer 2018/408
Kontakt
  • Jessica Thylander, 0371-82729
Facklig företrädare
  • Facklig företrädare nås via kontaktcenter, 0371-810 00
Publicerat 2018-07-10
Sista ansökningsdag 2018-08-06

Tillbaka till lediga jobb