Kommunstyrelseförvaltningen, Avdelning för verksamhetsstöd

Välkommen till oss i Gislaveds kommun. Här får du möjlighet att göra en insats för våra invånare på olika sätt. Vårt uppdrag handlar om att bygga vårt samhälle och vi välkomnar dig att forma det tillsammans med oss. Vi erbjuder: En modig arbetsgivare - goda utvecklingsmöjligheter - förutsättningar för att du ska må bra.

Beskrivning

Är du drivande och vill vara en del av ett spännande utvecklingsarbete?

Gislaveds kommun satsar nu stort på verksamhetsutveckling och ska genom ett målmedvetet kvalitetsarbete driva på ständiga förbättringar inom kommunens samtliga verksamhetsområden.

I Gislaveds kommun vill vi tänka nytt och göra det utifrån dem vi är till för, våra kommuninvånare. Vill du vara med oss på vår utvecklingsresa för att möta framtidens möjligheter och krav i en organisation som kännetecknas av transparens/öppenhet, fokus på dem vi är till för, effektivitet, rättssäkerhet och ett gott bemötande, lämna in din ansökan idag!

Arbetsplatsen

Tjänsten är placerad vid kommunstyrelseförvaltningen och avdelningen för verksamhetsstöd, som är en av fyra avdelningar.

Avdelningen är en stödfunktion och har som uppdrag att stödja chefer och verksamheter så att de kan driva utveckling och ta sitt ansvar. Tjänsten ingår i en nystartad enhet inom avdelningen som ansvarar för att utveckla och samordna ledningsprocesserna med fokus på budget- och uppföljning kopplat till arbetet med ständiga förbättringar. Du kommer att ingå i ett team som ansvarar för kommunövergripande utvecklingsarbete inom området ledning och styrning. Det är ett flexibelt uppdrag med stor frihet under ansvar.

Enheten ingår som en del i en utvecklingsorganisation med ett brett uppdrag med många kompletterande kompetenser.

 Arbetsuppgifter
 

Utvecklingsledare – projekt och ständiga förbättringar

En viktig förutsättning för kommunens utvecklingsarbete är en hög kompetens i organisationen i att driva och leda projekt och använda adekvata metoder i arbetet med ständiga förbättringar. Gislaveds kommun har en genomarbetad projektmodell. I uppdraget ingår att utveckla och förbättra modellen och arbeta med ständig metodutveckling, utbilda och ge råd och stöd ut i verksamheten. Som utvecklingsledare kommer du också att leda och driva kommunövergripande projekt som t.ex. arbetet med kommunens omvärldsanalys som görs en gång varje mandatperiod i projektform.

Kvalifikationer

  • Du har lämplig akademisk utbildning om minst 3 år med samhällsvetenskaplig inriktning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
  • Du har gärna erfarenhet av projekt- och processledning och ständigt förbättringsarbete Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska Du är omvärldsorienterad, ansvarsfull, analytisk, systematisk, drivande och kommunikativ Du har lätt för att samarbeta men är också självständig i ditt arbete Du ser möjligheter i arbetet och bidrar till att utveckla arbetsuppgifterna och området du verkar inom Du har goda IT-kunskaper
  • Du har gärna god kunskap om kommunal organisation och offentlig verksamhet samt gärna erfarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation
  • Du har B-körkort

 Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningsform Fast stilling
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Gislaved
Län Jönköpings län
Land Sverige
Referensnummer 2017/435
Kontakt
  • Maria Hallberg, Kvalitetschef, 0371-812 31
  • Eva Gardelin-Larsson, Avdelningschef, 0371-811 89
Facklig företrädare
  • Facklig företrädare nås via kontaktcenter, 0371-810 00
Publicerat 2017-09-12
Sista ansökningsdag 2017-10-01

Tilbake til ledige stillinger