Kommunstyrelseförvaltningen, HR-avdelningen

Välkommen till oss i Gislaveds kommun. Här får du möjlighet att göra en insats för våra invånare på olika sätt. Vårt uppdrag handlar om att bygga vårt samhälle och vi välkomnar dig att forma det tillsammans med oss. Vi erbjuder: En modig arbetsgivare - goda utvecklingsmöjligheter - förutsättningar för att du ska må bra.

Beskrivning

Bemanningsenheten startade 2017 och ansvarar för att serva kommunens verksamheter med att täcka korttidsfrånvaro med tillsvidareanställd personalstyrka och med hjälp av resurspersonal.

Nu söker vi dig som vill fortsätta utveckla vår bemanningsenhet. Till din hjälp har du ett nära team som består av biträdande bemanningschef, bemanningsplanerare, administrativ assistent och rekryterare. Bemanningsenheten har 56 tillsvidareanställda bemanningspersonal som i huvudsak arbetar på verksamheternas korttidsbehov. Det finns även 30 anställda ute i verksamheten som lagt upp resurstid tillgänglig för annan verksamhet.

Verksamhetens grunduppdrag 2018 är

 • Täcka korttidsfrånvaro med en flexibel tillsvidareanställd personalstyrka.
 • Att stödja samordning av personal från olika områden och förvaltningar.
 • Rekrytera och anställa timvikarier i en kvalitétssäkrad process.
 • Bidra till att öka Gislaveds kommuns attraktivitet som arbetsgivare genom att skapa tryggare anställningsförhållanden och bevaka processen för företrädesrätt och konvertering.
 • Ansvara för mediekanaler, platsannonser och grovt urval i sommarrekryteringen till hela kommunen.

Bemanningsenheten är en av kommunens stöd- och servicefunktioner och är placerad under kommunstyrelseförvaltningen, HR-avdelningen.

Arbetsuppgifter

Som chef för bemanningsenheten har du ett nära samarbete med kommunens chefer. Du ansvar för att tillgodose ett utbud av bokningsbara vikarier till verksamheternas behov. Du har verksamhet-, budget- och personalansvar.

För enhetens framgång är både förvaltningsspecifikt och kommunövergripande perspektiv viktigt. Då kommunen ser heltid som norm, finns det utvecklingsmöjligheter att få fler att jobba mer och stödja våra verksamheter i arbetet med överkapacitet och förvaltningssamarbeten.

Du kommer att leda det strategiska arbetet inför framtida rekryteringsbehov och ansvara för utvecklingen av en framtida rekryteringsenhet vars uppdrag blir att stödja chefer genom rekryteringsprocessen och vara expertstöd i chefsrekryteringar. 

Som chef för bemanningsenheten ansvarar du för det fortsatta arbetet med enhetens utveckling tillsammans med HR-chef.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har 

 • en akademisk examen från personalvetarprogrammet/ annan relevant akademisk examen eller vad arbetsgivaren bedömer som likvärdigt
 • erfarenhet av att arbeta som chef 
 • god kännedom om socialförvaltningens eller barn- och utbildningsförvaltningens verksamhet
 • erfarenhet inom rekrytering
 • minst baskunskap inom området arbetsrätt inklusive arbetstidslagstiftning
 • intresse för och kunnighet att hantera IT-stöd

Vi ser det som meriterande om du har

 • tidigare erfarenhet från arbetet med bemanning/bemanningsoptimering
 • kännedom om kommuners övriga verksamheter
 • B-körkort

Personliga egenskaper

I enlighet med vår ledningsvision så söker vi dig som är modig och nyfiken i ditt ledarskap. Du vågar prova nya idéer som ligger i tiden med dagens och morgondagens krav från omvärlden. Du värnar om bemanningsenheten men utgår alltid från ett helhetsperspektiv för Gislaveds kommun. Du har ett kommunikativt ledarskap och leder verksamheten genom att bygga relationer och skapa delaktighet. Viktiga förmågor är engagemang, tydlighet, lyhördhet och analytisk förmåga. Dina medarbetare är din trygghet, du är deras. Tillsammans främjar ni nya tankar och idéer som för Gislaveds kommun framåt.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.Anställningsform Contrat de durée indéterminée
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Gislaved
Län Jönköpings län
Land Sverige
Referensnummer 2018/288
Kontakt
 • Suzi Pergel, HR-chef, 0371-801 27
 • Julia Vikman, Chefsutvecklare, 0371-811 59
Facklig företrädare
 • Facklig företrädare nås via kontaktcenter, 0371-810 00
Publicerat 2018-05-04
Sista ansökningsdag 2018-05-27

Retour aux postes vacants