Kommunstyrelseförvaltningen, Avdelning för verksamhetsstöd, K & I

Välkommen till oss i Gislaveds kommun. Här får du möjlighet att göra en insats för våra invånare på olika sätt. Vårt uppdrag handlar om att bygga vårt samhälle och vi välkomnar dig att forma det tillsammans med oss. Vi erbjuder: En modig arbetsgivare - goda utvecklingsmöjligheter - förutsättningar för att du ska må bra.

Assistent/Röstmottagare i Gislaveds kommun – Val till riksdag, landsting, kommun och kommunal folkomröstning 2018

Allmänt
Röstmottagarens huvuduppgift är att ta emot väljarnas förtidsröster. En väljare kan förtidsrösta i vilken förtidsröstningslokal som helst i landet. Som röstmottagare ska man ge information till väljarna och svara på frågor med stöd av informationsmaterial från Valmyndigheten och Valnämnden.

Röstmottagarens kompetens, beteende, klädsel m.m. är viktigt för allmänhetens förtroende för valsystemet. Röstmottagaren ska genomgå Valmyndighetens och kommunens utbildning för valsystemet. Slutlig uttagning till anställning sker efter intervju med personal från Valnämndens kansli.

Uttagningskriterier
Valnämnden (valnämndens kansli) prioriterar unga arbetssökande (minst 18 år) som är i slutskedet av sin gymnasiala utbildning eller nyss avslutat sin gymnasieutbildning. Det är en fördel om man läser eller har läst samhällsvetenskap. Det är även fördel om man har erfarenhet av administration arbete.

Anställningsform
Som röstmottagare är man anställd av Valnämnden i Gislaveds kommun. Organisationen vid röstmottagningen är beroende av hur många röstande som förväntas rösta i respektive röstningslokal. Därför kan det variera hur många timmar röstmottagaren arbetar. Röstningslokalerna är kommunhuset i Gislaved och Anderstorps bibliotek. Tjänstgörning kan bli aktuell även på lördagar och söndagar men även på valdagen, söndagen den 9 september.

Visstidsanställning (timanställning) under perioderna:

  • Onsdagen den 22 augusti – söndagen den 9 september, samt utbildning 19 juni.

Sekretess
Under anställningen är man bunden av sekretess om enskilds förhållanden som man får del i som röstmottagare. Sekretessen gäller även under fritiden och efter det att anställningen har upphört. (Speciell förbindelse undertecknas av resp. röstmottagare)

Utbildning
Första utbildningstillfället är 19 juni på dagen och nästa tillfälle är 14-16 augusti på kvällstid. Ekonomisk ersättning utgår för medverkan i utbildningen.

Anställningsform 临时职位(少于10天)
Anställningens omfattning Deltid
Anställningen avslutas
Antal lediga befattningar 5
Sysselsättningsgrad Cirka 40-80 timmar
Ort Gislaved och Anderstorps bibliotek
Län Jönköpings län
Land Sverige
Referensnummer 2018/128
Facklig företrädare
  • Facklig företrädare nås via kontaktcenter, 0371-810 00
Publicerat 2018-03-07
Sista ansökningsdag 2018-06-21

返回职位空缺页面