Socialförvaltningen, Vård och omsorg, Rehabenheten

Välkommen till oss i Gislaveds kommun. Här får du möjlighet att göra en insats för våra invånare på olika sätt. Vårt uppdrag handlar om att bygga vårt samhälle och vi välkomnar dig att forma det tillsammans med oss. Vi erbjuder: En modig arbetsgivare - goda utvecklingsmöjligheter - förutsättningar för att du ska må bra.

Beskrivning

Vi söker dig som vill ingå i rehabenhetens olika team, som alla gemensamt kännetecknas av ett gott samarbete och ett kontinuerligt utvecklingsarbete. Viktiga ledstjärnor för yrkeskåren är professionalism, lärande och engagemang. Vi behöver nu förstärka vår yrkeskår med en engagerad arbetsterapeut!  

Rehabenheten finns organisatoriskt samlade i gemensamma lokaler och där arbetar arbetsterapeuter, fysioterapeuter, hjälpmedelsassistent och hjälpmedelstekniker. Till Rehabenheten söker vi nu en arbetsterapeut som vill ingå i vårt team och komplettera vårt arbetslag. 

Du kommer att utifrån din yrkeskompetens bedöma funktions och aktivitetsförmåga, utföra insatser som träning, behandling, utprovning och förskrivning av hjälpmedel. Din arbetsdag är mycket varierande och du har stor frihet att planera dagen utifrån vilka insatser och uppföljningar som behöver göras. 

I ditt uppdrag kommer att ingå främst personer inskrivna enligt LSS samt personer med psykiatrisk diagnos. Du har samarbetsvilja och givetvis ett starkt engagemang för kunden. Habiliteringserfarenhet är meriterande.

Arbetsuppgifter

Du kommer som arbetsterapeut arbeta i team tillsammans med främst fysioterapeut och hjälpmedelstekniker men även sjuksköterskor och omvårdnadspersonal. Som arbetsterapeut ska du stimulera patienten till ett aktivt liv och möjliggöra dennes egna önskemål om aktiviteter med syfte att utveckla och tillvarata de förmågor och färdigheter som alla människor har. De arbetsterapeutiska åtgärderna ska utgå från det individuella behovet och grunda sig i ett funktionsbevarande förhållningssätt.

Arbetsuppgifterna innefattar förebyggande, förbättrande och kompenserande åtgärder så som; träning i vardagliga aktiviteter, anpassning av miljö, utprovning och förskrivning av hjälpmedel/kognitiva hjälpmedel samt information och rådgivning till anhöriga, skolpersonal personliga assistenter och boendestödjare mm. Insatser kan ske på individnivå, gruppnivå eller organisationsnivå.

Kvalifikationer

Leg arbetsterapeut med godkänd legitimation utfärdat av Socialstyrelsen.

Erfarenhet från verksamhetsområdet inom habilitering och/eller psykiatri är meriterande.

Du ska kunna arbeta självständigt och i team samt ha god samarbetsförmåga.

Andra egenskaper vi gärna ser hos dig är att du har empatisk förmåga, är flexibel och serviceinriktad. 

Du ska kunna kommunicera muntligt och skriftligt på svenska och har erfarenhet av dokumentation enligt HSL.

Körkort B krävs 

Stor vikt lägges vid personlig lämplighet. 

Anställningsform 永久职位
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Gislaved
Län Jönköpings län
Land Sverige
Referensnummer 2018/84
Kontakt
  • Carmen Damian, Områdeschef Rehabenheten, 0371 - 813 31
Facklig företrädare
  • Facklig företrädare nås via kontaktcenter, 0371-810 00
Publicerat 2018-02-16
Sista ansökningsdag 2018-05-11

返回职位空缺页面