Socialförvaltningen, Individ- och familjeomsorgen - IFO, IFO - Barn/familj

Välkommen till oss i Gislaveds kommun. Här får du möjlighet att göra en insats för våra invånare på olika sätt. Vårt uppdrag handlar om att bygga vårt samhälle och vi välkomnar dig att forma det tillsammans med oss. Vi erbjuder: En modig arbetsgivare - goda utvecklingsmöjligheter - förutsättningar för att du ska må bra.

 

Beskrivning
 

Vi söker en socialsekreterare vars arbetsuppgifter är att arbeta med myndighetsutövning och sociala insatser för barn och deras familjer med inriktning på familjehem. Du har ansvar för att följa de familjehemsplacerade barnen och sköta handläggningen kring barn och familjer enligt de regler som finns inom området. Du har även ansvar för att ge familjehemmen stöd och hjälp i sitt uppdrag. Tjänsten innebär även att du tillsammans med kollegor är ansvarig för rekrytering och utredning av uppdragstagare som familjehem/jourhem, kontaktfamiljer och kontaktpersoner. Gruppen som arbetar med denna inriktning är tre socialsekreterare i ett nära samarbete med övriga socialsekreterare.Arbetet handlar således om enskilda kontakter, utredningsarbete samt planering och uppföljning av stödinsatser. Vi kan erbjuda utmanande och utvecklande arbetsuppgifter inom ramen för en stark teamskänsla.

Tjänsten är organisatoriskt knuten till barnteamet. Enheten består av två team samt öppenvårdsinsatser, som är placerade på samma plats lokalmässigt, där enheten leds av två gruppledare samt en enhetschef. Vi tillämpar ett coachande ledarskap och alla har tillgång till handledning. En introduktionsutbildning på 10 dagar ges kring utredningsmetoden BBIC. Vi arbetar tätt tillsammans och väljer ofta att utreda genom att en medhandläggare finns med i ärendena. Regelbundna teammöten och handläggarmöten borgar för ständigt aktuell uppstöttning och vägledning i ärendena. Ärendeaktualiseringen sker genom kontakt med vår mottagningsenhet där tre erfarna handläggare finns. Efter förhandsbedömning överlämnas sedan de ärenden som man beslutar skall utredas vidare till socialsekreterargruppen. Alla tjänster, utom den nu utannonserade, är för närvarande besatta och vi har inte några bemanningssocionomer.

 

Kvalifikationer
 

Vi söker en socionom. På grund av arbetets karaktär av mellanmänskliga möten och byggande av relationer som grund för det sociala arbetet, så kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Det är nödvändigt att du har körkort.

 

 
Anställningsform 永久职位
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Gislaved
Län Jönköpings län
Land Sverige
Referensnummer 2017/433
Kontakt
  • Enhetschef Curt Vang, 0371-810 00 vx.
  • Gruppledare Gunvi Lindqvist, 0371-810 00 vx.
  • Gruppledare Dan Sundberg, 0371-810 00 vx.
Facklig företrädare
  • Facklig företrädare nås via kontaktcenter, 0371-810 00
Publicerat 2017-09-11
Sista ansökningsdag 2017-09-29

返回职位空缺页面